För oss som mångåriga företagare och entreprenörer blev det en ögonöppnare när vi fick klart för oss att hela 98 procent av Sveriges företag är småföretag och att var femte utskickad faktura inte betalas i tid. Ytterst få av de små företagen vågar skicka betalningspåminnelse eller inkassokrav av rädsla för att tappa kunder.

Vi såg ett behov av att modernisera branschen och skapa en inkassotjänst som fungerar för alla Sveriges företagare oavsett volym. Lösningen blev Inkassogram. En enklare inkassotjänst som alltid är tillgänglig via webben eller i vår app. En schysstare inkassotjänst som med betalningspåminnelse, inkassokrav och vårt unika final notice-brev hjälper dig att vårda din kundrelation. En gratis och helt automatiserad inkassotjänst som du använder hur mycket eller lite du vill.

Inkassogram grundades mars 2015 av Niclas Josefsson, Jörgen Fredman, Simon Stål och Jesper Sundström och bygger på Berazy ABs (publ) plattform som lanserades 2010. Inkassogram har idag ett flertal investerare bakom sig däribland Berazy AB (publ), Spintop Ventures, NovaTelligence AB mfl.