Scholarship

15 augusti 2024 – 15 augusti 2025

Scholarship Fund for Swedish Youth Abroad 2024-2025

International Trade Scholarship 
15 augusti 2024 – 15 augusti 2025


Management Trainee position 
Please note that this scholarship can only be applied for by Swedish nationals which is why the information is only provided in Swedish. 

Stipendiegivaren 


Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom lämnar ett stipendium till Svensk-amerikanska Handelskammaren i San Francisco & Silicon Valley för att utbilda unga, kreativa affärsbegåvningar inom internationell handel och industri. Läs mer om Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom här.
Som stipendiat, tillika Management Trainee, kommer du att bo i San Francisco i ett år och delta aktivt tillsammans med de andra praktikanterna i Handelskammarens arbete – Företagsdelegationer, eventplanering, content creation och seminarier. Praktikanten kommer att fokusera på SACC-SF/SV:s relationer med företag i Bay Area och Sverige samt utveckla kommunikations- och marknadsföringsstrategier för sociala medier och aktiviteter för att öka deltagande och engagemang, öka partnerskap och market reach. 

Praktikanten kommer att samarbeta med andra praktikanter för att koordinera SACC-SF/SV:s större evenemang under året. Praktikanten kommer att få möjlighet att fördjupa sina kunskaper om internationell handel och affärsrelationer.

Den som söker skall: 
  • Vara initiativrik och ha visat prov på entreprenörsanda. 
  • Besitta mycket goda kunskaper att formulera sig i tal och skrift i både engelska och svenska.  
  • För att kunna söka stipendiet bör du nyligen ha avslutat studier på kandidat eller magisternivå på ett svenskt universitet eller högskola, gärna med inriktning mot ekonomi. 
Stipendiesumman fastställs just nu och vi kommer återkomma med den exakta summan inom kort. Tillträde sker 15 augusti 2024 för en tolv månaders tjänstgöring på Svenska-amerikanska Handelskammaren i San Francisco & Silicon Valley. För mer information, vänligen besök Svenska Handelskammarens hemsida Scholarships.

Ansökningsbrev samt CV skickas till: Mats Andersson, Executive Director på SACC-SF/SV 
Mats.andersson@sacc-sf.org

Sista ansökningsdatum: 28 Februari 2024, rekryteringsprocessen sker löpande.